Heb je zin in een fris voorgerechtje? Dan is deze tonijn tataki echt wat voor jou! Een gemakkelijk, snel en gezond gerecht. Tataki komt uit Japan en je denkt waarschijnlijk dat dit een gerecht is, maar dat is het niet. Tataki is een manier van bereiden van tonijn waarbij vis of vlees bijna rauw wordt geserveerd. Je roostert het vis of vlees snel in een grillpan en vervolgens snijd je het in dunne plakjes. Zó lekker! In samenwerking met Eatme hebben wij dit mooie voorgerecht gemaakt. De avocado’s die we hebben gebruikt in dit recept zijn eetrijp en vol van smaak, dus perfect voor de avocado crème.
Tonijn tataki met avocado crème
Ingrediënten
Benodigdheden tonijn tataki
- 2 stukken verse tonijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 100 gram pokebowl kruiden of een mix van zwarte en witte sesam
- olijfolie
- peper en zout
Benodigheden saus
- sojasaus
- sap halve limoen
- 1 handje sesamzaadjes
- sesamolie
Benodigdheden avocado crème
- 2 avocado's
- sap halve limoen
- peper en zout
Benodigheden garnering
- radijsjes
- bosui
- alfalfa