Als eerste schep je de Griekse yoghurt en roomkaas in een schaal en verkruimeld het blok fetakaas in de schaal.
Nu voeg je een dotje citroenrasp toe en pers een halve citroen uit boven het mengsel met een zeefje, want anders komen de pitten in de dip. Bewaar nog wat citroenrasp voor later.
Vervolgens voeg je de paprikapoeder, gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout toe. Hierna kun je het glad mixen met een mixer zodat er één compacte massa ontstaat. Proef nu even hoe de smaak is. Wil je het wat frisser? Voeg dan nog wat citroenrasp toe of citroensap.
Voeg de ui en een paar takjes tijm toe. De tijm kun je met je vingers in de tegengestelde richting eraf ritsen. Schep om met een lepel. Schep het in een leuke schaal of diep bord en maak de heerlijke dip af met een klein scheutje olijfolie, tomaatjes , geroosterde pijnboompitjes en een takje tijm.
Tortilla chips
Als laatste kun gaan we de tortilla chips maken. Pak drie tortilla’s en leg deze opgestapeld op een plank. Je kunt natuurlijk ook het hele pak meteen opmaken als je een feestje hebt! Snijd de tortilla’s in vieren en vervolgens weer door de helft. Uit één wrap haal je dus 8 tortilla chipjes. Zo krijg je de welbekende taco’s! Smeer ze in met wat olie en leg ze voor 6 a 7 minuten in de oven totdat ze lekker krokant zijn. Let wel goed op, want ze branden ook snel aan! Even erbij blijven dus!
Haal de tortilla chips uit de oven en serveer ze naast de dip. Geniet van je Buuf dip met zelfgemaakte tortilla chips!