Aan de slag met de zomerse aardbeien tiramisu
Was de aardbeien en laat ze in een vergiet uitlekken.
Klop de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Let erop dat je het niet te stijf klopt. Voeg de losgeklopte mascarpone toe aan de slagroom en meng het tot één geheel.
Schenk de sinaasappelsap in een diep bord en doop de lange vingers hierin. Niet te lang in het sap houden, want dan worden ze slap. Bekleed de ovenschaal met de lange vingers.
Verdeel de helft van het slagroom/mascarponemengsel over de lange vingers en smeer het glad.
Daarop komt een laagje aardbeienmoes. Haal de kroontjes van de aardbeien af. Pureer de ongeveer de helft van de aardbeien tot moes met een staafmixer of keukenmachine en smeer dit over het slagroom/mascarponemengsel. Je kunt eventueel ook jam gebruiken.
Vervolgens beginnen we weer opnieuw met de lange vingers. Doop ze in de sinaasappelsap en bekleed de schaal. Hier komt de andere helft van het slagroom/mascarponemengsel op en als laatste garneer je de aardbeien en bosbessen. Je kunt de aardbeien en blauwe bessen ook pas op de tiramisu leggen als je het gaat serveren.
Opstijven in de koelkast
Dek de tiramisu af met folie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven. Het liefst nog langer, want dan is het wat steviger geworden.
Strooi bij het serveren nog wat poedersuiker over de tiramisu