Ten eerste verwarmen we de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte).
Maak de zoete aardappel schoon en snijd in dunne schijfjes. Leg vervolgens aan één kant van de braadslee of ovenschaal de zoete aardappelschijfjes en aan de andere kant de gewone aardappelschijfjes. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat oregano erover en wat peper en zout.
Bak de aardappels voor zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na 15 minuten de braadslee uit de oven. De oven zet je nu op 200 graden. Leg de overige ingrediënten(asperge, paprika, ui, tomaat, knoflook en courgette) ook in de braadslee. Leg als laatste de zalmfilet op het bedje van groenten. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en breng de groenten en zalm nog een beetje op smaak met peper en zout en leg vervolgens twee dunne plakjes citroen op de zalm. De citroen geeft de zalm een frisse smaak.
Zet de braadslee vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je de zalmfilets eruit en zet je deze even apart buiten de oven. Deze zijn meestal na 15 minuten wel gaar. Heb je hele dikke grote zalmfilets? Zet ze dan voor 20 minuten in de oven. Ze mogen ook best een beetje rosé zijn! Laat de groenten nog even goed gaar worden en een paar minuten voordat groenten goed zijn, leg je de zalmfilet nog even terug in de braadslee zodat ze weer een beetje warm kunnen worden.
Ten slotte bak je ondertussen de spekjes krokant in een pannetje. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Voeg deze spekjes bij de ovenschaal en de zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel is klaar!
Wil je nog meer koolhydraatarme ovenschotels maken? Bekijk hier de Mexicaanse courgette wraps met kip!
Geniet van je gezonde ovenschotel!