Verwarm de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte). Haal het rooster eruit en bekleed met bakpapier.
Halveer ondertussen de tomaatjes en leg het op het bakpapier met de binnenkant omhoog. besprenkel met wat olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de tomaatjes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Elke oven is weer anders dus kijk na 20 minuten even.
Snijd hierna de avocado open en haal de schil eraf. Prak fijn met een vork en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Zet even apart en snijd de ui in ringen, rooster de pijnboompitjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
Maar hoe ontpit je nu een granaatappel?
Sla met een houten lepel goed op de granaatappel. Totdat je elk stukje hebt gehad. Je zorgt er zo voor dat de pitjes al een beetje loslaten van de schil. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en snijd vervolgens voorzichtig in vieren bij de witte “vliezen” aan de binnenkant. Leg de granaatappel nu op een bord, want het gaat waarschijnlijk lekken. Trek nu de granaatappel open en als het goed is vallen er al aardig wat pitjes uit. Haal de overige pitjes met je vingers eruit. Kijk hier eventueel een video hoe je de granaatappel kunt ontpitten.
Rooster hierna nog twee (koolhydraatarme) boterhammen en snijd deze schuin doormidden.
Leg het brood op een bord en smeer lekker royaal de avocadospread erop.
Nu de tomaatjes geroosterd zijn haal je ze uit de oven en leg je ze op het bord. Leg de mozzarella of burrata op of tussen de geroosterde tomaatjes. Vervolgens de uienringen, basilicumblaadjes, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.
Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en balsamicoazijn en eventueel nog wat peper en zout.
Klaar je is supersnelle en makkelijke maaltijd met geroosterde tomaatjes! Ook trouwens lekker met een soepje erbij!
Eet smakelijk!
Wil je meer inspiratie voor de lunch?
Warme geitenkaas salade met parmaham, walnoten en granaatappel