Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm alvast in.
Als eerste verkruimel je de Bastogne koekjes in een keukenmachine tot het koekkruimels zijn. Heb je geen keukenmachine? Leg de koek dan in een theedoek en sla erop met een pan of deegroller totdat het kruimel is.
Vervolgend smelt je de roomboter in een steelpannetje. Zodra het gesmolten is voeg je de koekkruimels toe en roer goed door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk de kruimels met de bolle kant van een lepel stevig tegen de bodem en zijkant aan. Zorg dat de helft van de zijkant bedekt is met de koekkruimels. Bak vervolgens de koekbodem voor 10 minuten in de oven.
Schuif voor de zekerheid een extra bakplaat met bakpapier onder de vorm. Misschien lekt er wat boter doordat de vorm niet helemaal goed afsluit. Laat de bodem na het bakken even afkoelen.
Ondertussen kun je de vulling gaan maken. Klop met een garde de eidooiers door de gecondenseerde melk. Voeg de rasp van 1 limoen (rasp wat extra van de 2e limoen voor garnering op de taart ) toe en het sap van de 2 limoenen. Klop het goed door elkaar tot een gladde massa.
Als laatste giet je de vulling op de gebakken bodem en zet je de taart voor 15 minuten in de oven op 180 graden totdat de vulling stevig is.
Laat de taart afkoelen, want dan is de key lime pie het lekkerst!
Maak er wat lekkere slagroom bij en strooi nog wat extra rasp van de limoen over de taart.
Eet smakelijk en geniet van je key lime pie!
Nog wat meer inspiratie nodig?
Lekkere appelgalette met speculaaskruimels
Framboos kokos taartje met witte chocolade en bastognebodem
Bokkenpootjestaart met of zonder avocado