Bekleed het cakeblik met bakpapier. Bekijk hier hoe je het beste een cakeblik kunt bekleden.
Schep de mascarpone en Griekse yoghurt in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een luchtig geheel. Dit kan natuurlijk ook met een handmixer als je geen keukenmachine hebt. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Wil je een frisse semidreddo? Dan voeg je 3 el poedersuiker toe. Wil je een wat meer zoete semifreddo? Dan voeg je 6 el poedersuiker toe. Smaken verschillen, dus het is belangrijk om tussendoor even te proeven!
Doe nu voorzichtig met een spatel de aardbeienjam door het mengel. Er ontstaat een soort swirleffect. Dit mag zo blijven, want het ziet er juist wel leuk uit!
Voeg de helft van de brokjes witte chocolade, aardbeien,frambozen en granaatappel toe aan de semifreddo. De andere helft van de chocolade en fruit gebruikt je voor de garnering. Verdeel het mengsel over het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Zet de semifreddo voor 8 uur in de vriezer. Liever niet langer, want dan is het wel erg hard.
Als je de semifreddo in de vriezer hebt gezet, kun je beginnen aan de notencrunch. Natuurlijk kun je dit ook nog maken voordat je de semifreddo uit de vriezer haalt. Wel even onthouden dat het notenmengsel nog hard moet worden, dus heeft wel even tijd nodig.
Hak de helft van de pistachenoten grof. Smelt in een steelpan de suiker met het water en de honing en laat op laag vuur zachtjes koken tot het bruin wordt. Voeg alle pistachenoten(hele en grof gehakte) toe en roer totdat het lekker gaat ruiken. Schenk het notenmengsel op een vel bakpapier en laat hard worden. Als het mengsel hard is, dan kun je het grof hakken.
Haal ongeveer 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling en maak de semifreddo af met de notencrunch, witte chocolade, rood fruit en verse basilicumblaadjes. De basilicumblaadjes kun je eventueel kleiner scheuren.
En klaar is je Italiaanse semifreddo! Eet smakelijk!
Reacties zijn niet (meer) mogelijk.