Vet de springvorm in en bekleed hem eventueel nog met een bakpapier. Ik kan dit zelf niet zo strak, dus kreeg ik wel ongelijke randen terwijl ik het glad wat mooier vind.
Maal de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter rustig in een pannetje en meng dit met de bastogne koek.
Verdeel de bastogne vervolgens gelijk over de taartbodem en druk het zachtjes aan met de achterkant van een lepel. De springvorm kan nu in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
De chocola smelt je au bain marie, houd een stukje apart om straks de krullen van af te schaven ter garnering op de taart. De chocola laat je even afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn.
De slagroom mix of klop je tot het lobbig is, voeg er dan de mascarpone, basterdsuiker, kokos en mascarpone aan toe. Als dit goed gemengd is kan de chocolade erdoor gemixt worden.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem en strijk het glad met een spatel. Nu begint het langste, het wachten tot de taart is opgestijfd. Dit duurt minimaal 3 uur.
Als de taart klaar is, kun je de chocola die je over hebt schaven tot chocoladekrullen. Dit doe je met een dunschiller of kaasschaaf. Verdeel de frambozen en chocoladekrullen over de taart, strooi er wat kokos over en neem vooral gelijk een stukje om te proeven!
Geniet van je framboos kokos taartje!
Probeer ook eens onze makkelijke key lime pie of de blondies met chocolade, framboos en blauwe bes!