Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in even grote stukken en kook ze in 15 a 20 minuten gaar.
Snijd de ui en knoflook fijn, aubergine in blokjes, paprika in blokjes en champignons in reepjes.
Verhit een pan en rul het gehakt. Na een minuutje kun je de ui en knoflook toevoegen. Bak dit even en voeg daarna de aubergine, paprika, champignons, komijnpoeder en chilipoeder toe. Bak dit gaar en voeg vervolgens de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Proef het mengsel even en voeg naar smaak nog wat kruiden toe. Laat het op zacht vuur nog even een paar minuten sudderen.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn tot puree. Of je kunt natuurlijk een keukenmachine gebruiken die het tot puree maakt.
Vet een ovenschaal in en verdeel het gehakt over de bodem. Schep vervolgens de puree erover en maak het met de bolle kant van een lepel glad. Als laatste voeg je fetakaas en cashewnoten toe. Dit is naar eigen smaak, dus de hoeveelheid mag je zelf bepalen! Zelf had ik nog wat geraspte kaas over, dus dat heb ik er ook nog overheen gedaan en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.
Zet de schotel nu voor 20 minuten in de oven en de laatste 5 minuutjes even op de grillstand voor een lekker krokant korstje!
Geniet van je aardappelschotel met gehakt!
Wil je nog meer lekkere koolhydraatarme ovenrecepten proberen? Maak dan onze twee topgerechten – courgette lasagne en de bloemkoolschotel met gehakt.
Vandaag de ovenschotel gegeten! Was superlekker.
Bedankt!
Hallo Martha,
Wat leuk dat je het gerecht gemaakt heb en natuurlijk altijd leuk om positieve reacties te lezen!
Dankjewel!
Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk! 😍
Bedankt voor de tip en het gerecht. 🙏😊
Groetjes Frank en Robin
Leuk dat je een berichtje achterlaat en fijn dat het goed in de smaak viel! Dankjewel voor je reactie 😏