Hoe maak je de broodjes?
Als eerste los in een grote kom de gist op in 160 ml lauwwarm water. Voeg de bloem, het zout en 1 tl olijfolie toe en kneed dit door. Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het verder tot een stevig deeg voor z’n 5 minuten. Dit kan met een machine of met je handen.
Vet vervolgens een andere plastic kom in met een beetje olijfolie. Een metalen kom geleidt teveel warmte, dus dat kun je beter niet gebruiken. Leg de gevormde deegbal in de kom. Dek af met een natte theedoek, want dit voorkomt uitdroging en zet de kom op een tochtvrije plaats.
Na anderhalf uur kun je het deeg uit de kom halen. Als het goed is, is het deeg nu twee keer zo groot. Leg het deeg weer op je met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in 4 bollen. Gebruik een deegroller om er platte schijven van te maken.
Als laatste gaan we de broodjes bakken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er een klein beetje olijfolie in en bak de pita vervolgens 30 seconden, draai de pita om en bak de andere kant voor zo’n 1 a 2 minuten. De andere kant ook weer 1 a 2 minuten. De pita kan wat bol gaan staan, maar dit komt weer goed. Blijf er wel bij en zorg ervoor dat de pita niet te snel verbrand. Bak zo alle 4 de pitabroodjes en bewaar ze in een theedoek voordat je ze gaat serveren. Zo blijven ze nog lekker warm.
Serveer ze wel het liefst direct na het bakken, anders worden ze hard en droog.
Je kunt eventueel het deeg wat je niet nodig hebt ook invriezen. Ook de gebakken broodjes kun je invriezen en even weer opwarmen in een broodrooster.
Eet smakelijk en geniet van je lekkere verse warme pitabroodjes! Ben je nog op zoek naar een lekker gerecht met deze verse pitabroodjes? Wij hebben een heerlijk recept van zelfgemaakte pitabroodjes met avocado, gerookte kip en balsamicosiroop.
Reacties zijn niet (meer) mogelijk.