Rasp de peen julienne en doe dit met de witte kool in een kom. Als je van pittig houdt, kun je nu ook de rode peper erbij doen. Voeg de rijstazijn en suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Doe de rauwkost in een weckpot en laat de smaken intrekken. Dit wordt het lekkerste als het even de tijd krijgt, een paar uur van tevoren kun je het zeker wel maken. Je kunt dit wel een poosje bewaren!
Voor de kip geldt; hoe langer in de marinade, hoe lekkerder. Maak de marinade door de gember fijn te snijden, de knoflook te persen en dit te mengen met de ketjap. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit aan de marinade toe. Zet afgedekt terug in de koelkast.
Zet een pan met water op het fornuis en laat het water koken. Zet er een passend stoommandje op, leg een stukje bakpapier in het mandje en leg daar de broodjes op. Doe de deksel erop en stoom de broodjes gaar. Duurt ongeveer 10 minuutjes.
Bak intussen de kipfilet gaar. Snijd de steamed buns open, smeer er wat hoisin saus in, voeg wat ingemaakte rauwkost toe en vul als laatste het broodje met de kipfilet. Strooi er wat sesamzaadjes over en je hebt een heerlijk broodje met kip en ingemaakte rauwkost!
Eet smakelijk!