Een heerlijk vegetarisch gerecht van de Albert Heijn! Spaghetti met groenten uit de oven, balsamico azijn en hüttenkäse. Een erg makkelijk gerecht en ook nog vegetarisch ook! Ik heb zelf de groente in grote stukken gesneden, maar de volgende keer snijd ik de groenten wat kleiner. Het waren nu toch nog best aardig grote brokken en persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar ja dat is per persoon natuurlijk verschillend. Een klein beetje aangepast naar mijn eigen wensen. En natuurlijk lekker veel groenten waardoor je genoeg vitamines binnenkrijgt! Je kunt het gerecht ook eventueel met spekreepjes maken.
Spaghetti met groenten uit de oven, balsamico en hüttenkäse
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 1 paprika
- scheutje balsamico azijn
- scheutje olijfolie
- 200 gr hüttenkäse
- 15 gr basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 el gedroogde tijm
- handje pijnboompitjes
- zout en peper naar smaak
Optioneel
- spekblokjes of spekreepjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd ondertussen de ui, courgette, aubergine, paprika en tomaten in blokjes. Niet al te klein!
Schep de groenten in een ovenschaal en druppel hier wat olie over, balsamicoazijn en tijm en schep het om. Nog even wat peper erbij en daarna in het midden van de oven voor 30 minuten. Na een kwartier even omscheppen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen. Pas eventueel de hoeveelheid spaghetti aan. Snijdt de helft van de basilicum in kleine reepjes. De andere helft is voor de garnering. Hak ook de knoflook fijn.
Is de spaghetti klaar? Giet dan af en doe terug in de pan met de deksel erop.
Doe de hüttenkäse in een kommetje, basilicum erbij en wat peper en eventueel zout. Roer even om en klaar is je saus.
Bak de knoflook even kort aan in een koekenpan met wat olie. Voeg dit toe aan de spaghetti en roer even om zodat de olie goed verdeeld is. Rooster hierna nog even wat pijnboompitjes goudbruin in dezelfde pan.
Zet de borden klaar en serveer hier de spaghetti op. De groente kunnen uit de oven meteen op de spaghetti. Schep er wat hüttenkäse op, wat basilicum en pijnboompitjes.