Deze snelle Vietnamese pho soep met biefstuk is in een handomdraai klaar. Ik hou echt van heldere rijkgevulde soep Het is een runderbouillon met allemaal verse ingrediënten die op het laatst voor het opdienen worden toegevoegd. Dit maakt de rijkgevulde soep lekker fris en knapperig! Het is een perfect gerecht voor als je niet zo zwaar wilt tafelen. Je kunt makkelijk ingrediënten toevoegen, maar ook weglaten. En wil je liever geen vlees? Dan kun je dit ook goed weglaten, want zonder vlees vult de soep ook goed!
Snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk
p.s. glasnoedels en mihoen zijn trouwens niet hetzelfde! Mihoen is een dunne, Chinese noodle gemaakt van rijstbloem en glasnoedels zijn gemaakt van zetmeel uit de mugboon. Mihoen valt eerder uit elkaar en ziet er ook witter uit. Je kan het wel gewoon beide gebruiken, maar gebruikelijk zijn toch wel de glasnoedels.
Ingrediënten
- 1,5 liter runderbouillon
- 750 ml water
- 3 knoflookteentjes, gepeld
- 3 stuks steranijs
- 1 kaneelstokje
- 50 ml vissaus
- 3 cm gember
- 250 gr tauge
- glasnoedels of evt mihoen
- 2 eieren, losgeklopt
- 250 gr biefstuk
- 1 a 2 bosuitjes, in dunne ringen
- 1 rode peper, in dunne ringen zonder zaadjes
- munt, fijngescheurd
Optioneel
- gebakken uitjes
- mini champignons(Jumbo)