Quiche Lorraine is echt zo’n gerecht wat je altijd wel kunt eten. Ben jij op zoek naar een snelle en makkelijke maaltijd uit de oven? Maak dan deze quiche Lorraine, wat een echte Franse klassieker is! De quiche heeft haar naam te danken aan de regio waar het vandaan komt, namelijk Lorraine/Lotharingen in Frankrijk. Een eenvoudige quiche, maar oh zo heerlijk! De quiche is een hartige taart met spekjes, ui, en heeeel veel kaas. Een combinatie die de meesten mensen wel kunnen waarderen.
Zet het op tafel tijdens de lunch, als vrienden komen eten, als borrelhapje bij een verjaardag of neem het mee naar die gezellig picknick in het park. De quiche Lorraine kun je voor veel verschillende gelegenheden maken, èn is zowel warm als koud erg lekker. Geen probleem dus als je de quiche klaarmaakt en daarna ergens mee naar toe neemt.
Om er een volledige maaltijd van te maken serveer je een frisse, groene salade bij de quiche. Heb je nog wat over? Je kunt de quiche prima invriezen. Zo heb je er nog eens iets aan wanneer je haast hebt, of geen zin hebt om boodschappen te doen!
Quiche Lorraine met tomaat
Equipment
- 1 Ovenschaal
Ingrediënten
- 6 plakjes hartige taart bladerdeeg
- 4 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 1 tomaat in plakjes
- 175 gram spekjes
- 2 uien in ringen
- peper en zout naar smaak
- nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de uien in ringen en bak vervolgens de spekjes in de pan. Als de spekjes bijna klaar zijn bak je de uien ook mee totdat ze glazig zijn.
- Meng in een kom de crème fraiche, vier eieren, helft van de geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout.
- Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. De kant waar het papiertje op zit dat is de gladde kant en daar moet de vulling op. Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi vervolgens een dun laagje paneermeel op de bodem om te voorkomen dat de bodem erg zompig wordt.
- Verdeel de uien en spekreepjes over de bodem en giet daar het mengsel met crème fraiche , ei en kaas overheen. Snijd vervolgens nog een tomaat in plakjes en leg die bovenop de vulling. Strooi als laatste de overige kaas over de quiche.