Libanees brood zie je steeds vaker, heb jij het al eens gegeten? Als je deze foto ziet, ruik je de kipshoarma al bijna! Denk daar de geur van Libanees brood bij en je wilt eigenlijk vanavond niets anders eten dan dit. Naast dat het erg lekker is, zit er nog een ander voordeel aan deze maaltijd; je bent namelijk echt zo klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig! De zak Libanees brood koop je bij Albert Heijn en voor de kipshoarma gebruikten wij deze specerijenmix van Souq. In deze mix vind je een heerlijke combinatie van specerijen waar je al trek van krijgt als je het bakje open doet. Ook fijn, er is geen zout aan toegevoegd. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je zin hebt in comfort food.
Libanees brood met kipshoarma
Ingrediënten
Kipshoarma
- 500 gram kippendijfilet
- 3 eetlepels Shawarmakruiden van Souq
- 1 zak Libanees brood
- 1 eetlepel olie
Toppings
- 1 paprika
- halve komkommer
- 2 bosuitjes
- 6 eetlepels Griekse Yoghurt
- zwarte peper
- 1 zeezout
Hoe maak je het?
Simpele recepten, daar houden we van. Libanees brood met kipshoarma valt echt in die categorie!
Begin met het snijden van de kippendij in reepjes. Dit meng je met de shoarma kruiden en een eetlepel olie. Laat dit even staan zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken. Je zou dit eventueel ook al eerder op de dag kunnen doen.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de komkommer in plakjes en de bosui in smalle ringen.
Bak de kip in wat olie tot het een mooie kleur heeft. Voeg dan de paprika toe en bak dit nog een paar minuten mee.
Leg het Libanees brood op de borden en bestrijk deze met de Griekse yoghurt. Als de kip en paprika gaar is, schep je dit op de yoghurt. Verdeel er wat komkommer en bosui over, bestrooi met zwarte peper en wat zeezout naar smaak en je comfort food is klaar!
Eet smakelijk!
Heb je zin in meer van dit soort recepten? Kijk dan eens naar Pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus of Kip ovenschotel met groenten!