Ik ben gek op chili con carne! Vroeger at ik het thuis zonder iets erbij, dus gewoon alleen maar bonen en gehakt en saus, maar ik vind het toch wel wat lekkerder met rijst. Het is ook zo makkelijk om chili con carne zonder pakjes of zakjes te maken en het is ook nog eens lekker snel klaar! Ook is dit een goed gerecht voor als je op de lijn wilt letten, maar dan wel even de kaas achterwege laten;). Dit gerecht is goed voor 3 a 4 personen
Chili con carne zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten
- Rijst of aardappelen naar hoeveelheid
- 2 stuks uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stuks rode paprika, in blokjes
- 1 el Olijfolie
- 500 gr magere rundergehakt
- 200 ml bouillon naar keuze
- 3 stuks grote tomaten, in blokjes of 4 kleine
- 2 blikjes tomatenpuree klein blikje
- 300 gr kidneybonen
- 150 gr mais klein blikje
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- peper en zout
Optioneel
- 4 el Griekse yoghurt 0% vet of zure room
- geraspte kaas
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl oregano
- 125 gr champignons, in plakjes
Hoe maak je chili con carne?
Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn. Snijd ook alvast de paprika in blokjes en eventueel de champignons in reepjes.
Doe een eetlepel olijfolie in een grote wokpan. Fruit de ui en de knoflook voor twee minuutjes en rul daarna het gehakt. Bak na twee minuutjes de paprika en champignons ook mee.
Kook 200ml water voor de bouillon. Voeg de blokjes tomaten toe, het gekookte water en een half blokje bouillon toe die vanzelf zal oplossen. Daarna voeg je de tomatenpuree, kidneybonen en mais toe. Als laatste voeg je de kruiden toe en vervolgens laat je dit even pruttelen zodat het lekker op smaak kan komen.
Schep de rijst en de Chili con carne op een bord en doe daar eventueel nog een lepel Griekse yoghurt op en een beetje geraspte kaas als je niet op de lijn hoeft te letten 😉
Eet smakelijk!