En, ga je de mangochutney zelf maken? Dan maak je deze als eerste. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. En dit doe je ook met het stukje gember.
Verhit wat olie en fruit hierin de mango, ui en knoflook. Voeg de knoflook en peper toe en laat dit een half uurtje zachtjes koken. Doe de suiker en kruidnagel erbij en laat het dan nog 10 minuten koken. Breng op smaak met de citroensap en laat het inkoken tot het de dikte van jam heeft. Laat het dan afkoelen.
Wanneer de mangochutney is afgekoeld, marineer je de kippendijen in de mangochutney. Houd wat chutney apart voor later.
Bloemkool en kippendij
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en meng dit met olijfolie en zout. Verdeel de bloemkool in een skillet of op een bakplaat. Zet het 20 minuten in de oven. Na de 20 minuten leg je de kippendijfilet ertussen en kun je er nog wat chutney overheen smeren. Laat het nu nog 30 minuten in de oven staan. Je kunt eventueel de gril nog even 5 minuten aanzetten. Hierdoor krijgt je kip nog een extra sticky laagje!
Ondertussen maak je de rijst of de flatbread. De rode ui snijd je in dunne ringen en daarna hak je de koriander fijn. Is de oven klaar? Haal de skillet of ovenschaal eruit en verdeel de ui en koriander over het gerecht. Mocht je nog wat chutney over hebben kun je dit erbij serveren. Eet smakelijk!