Maak de ingrediënten voor de dressing klaar en doe dit allemaal in een kommetje. Roer goed zodat de basterdsuiker wordt opgenomen. Je marinade en tevens dressing is nu klaar.
Schroei de biefstukken aan beide kanten op hoog vuur dicht. Per kant 1 minuut.
Leg ze daarna in een diep bord en leg ze in een paar eetlepels marinade (de rest van de marinade gebruik je voor de dressing, dus wel genoeg overhouden). Laat ze een uur in de marinade liggen en keer af en toe om.
Voordat je de biefstukken uit de marinade haalt, kun je de champignons en de sugarsnaps wokken. Ik heb de sugarsnaps gehalveerd, maar je kunt ze ook heel laten.
Zorg ervoor dat je de sugarsnaps wat later in de wokpan doet, want deze hoeven niet helemaal doorbakken te zijn. Een beetje bite is altijd lekker bij sugarsnaps.
Nu je toch aan het wokken bent, kun je ook gelijk de sesamzaadjes en de gekneusde pinda’s roosteren in een pan. Doe dit wel apart. Eerst even de sesamzaadjes goudbruin roosteren en in een schaaltje apart zetten. Daarna kun je meteen de pinda’s in de pan roosteren. Let even op, want dit kan heel snel aanbranden. Af en toe een beetje roeren en je pan bewegen. Doe de pinda’s ook in een apart schaaltje.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes (ik gebruikte een mandoline) en de paprika in dunne reepjes. Je hoeft niet alles van de paprika te gebruiken als je het teveel vindt.
Verdeel de sla, champignons, radijsjes, sugarsnaps en paprika over de 2 borden. Snijd nu de biefstukken in dunne plakjes en verdeel het over de salade.
Giet wat dressing over het geheel en strooi als laatste wat geroosterde sesamzaadjes en pinda’s over de salade om het af te maken!
Je beef tataki salade is klaar. Geniet ervan!