Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm met wat olijfolie in en bekleed de vorm met de bladerdeeg. Je begint in het midden met 1 plakje en vervolgens leg je een plakje neer aan elke zijde van het vierkant. Het 6e en laatste plakje gebruik je om de rest op te vullen.
Prik met een vork gaatjes en strooi een dun laagje paneermeel op de bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat je bodem niet zo sompig wordt.
Snijd de harde houterige onderkant van de asperges. Kook de groene asperges 2 minuten en spoel daarna direct af met koud water. Leg de asperges op een plank en snijd de helft van de asperges in kleine stukjes voor in de quiche. De rest van de bewaar je, want dat komt bovenop de quiche.
Pak een kom en klop de eieren los. Voeg de kookroom toe en mix dit met de eieren tot één geheel. Voeg de feta, erwtjes, gesnipperde rode ui , verse peterselie, peper en zout toe. Giet het ei-roommengsel in de vorm. Leg als laatste nog wat uienringen en de apart gelegde asperges bovenop.
Zet de quiche voor zo’n 45 minuten in de oven.
Ondertussen kun je de salade maken. Leg de botersla in een schaal en voeg de komkommer en radijs toe. Je maakt het frisse sausje door de mayonaise, yoghurt, witte wijn, dille, peper en zout te mengen in een kom. Giet de saus over de sla en meng met twee lepels goed door elkaar zodat de saus goed verdeeld is.
Haal de asperge quiche er na 45 minuten uit en serveer samen met de frisse salade!