Zo maak je de steak sandwich
Haal de biefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Steek de kamado aan en laat deze op een temperatuur van 160-180 graden komen.
Snijd ondertussen vast de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.
Voor de dressing meng je de mayonaise en witte wijnazijn met elkaar met een vork tot het een geheel is. Hak de dille fijn en roer dit erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper.
Als de bbq en de biefstuk op temperatuur zijn, grill je de biefstuk tot hij een kerntemperatuur heeft van 54 graden. De biefstuk is dan medium rare. Haal het vlees van de bbq en laat het op een bord 5 Ć” 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Nu je toch even aan het wachten bent kun je vast het biertje inschenken, de broodjes doormidden snijden en met een kwastje insmeren met olijfolie. Leg de broodjes met de ingeoliede kant op de grill en laat het een minuutje of 1,5 liggen tot je lichte grill-streepjes ziet. Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zeezout en snijd het in plakjes.
Alles is klaar, tijd om het broodje te beleggen! Begin met de rucola en leg daar de biefstuk bovenop. Dan komen de ui en tomaatjes. Je maakt de steak sandwich af met de dressing. Eet lekker!