Deze pasta stond al lang op mijn lijstje. Al een tijdje maken wij koolhydraatrijke en koolhydraatarme gerechten in één. Perfect voor gezinnen! Dit keer staat de zalige pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus op het menu. Je kunt het maken met tagliatelle (of een andere pastasoort) of met courgetti. Natuurlijk kun je ook beide doen!
Lees hieronder hoe je deze makkelijke en goed vullende pasta maakt!
Pasta met gamba’s en spek in een romige citroen-knoflooksaus
Ook KHA mogelijk!
Ingrediënten
- 150 gram tagliatelle al dente
- klontje boter
- 1 bakje spekjes (100 gram)
- 200 gr gamba's ontdooid
- scheut witte wijn
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 250 ml slagroom minimaal 35% vet
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- halve citroen
- 2 takjes basilicum grove reepjes
- pijnboompitjes geroosterd
- peper en zout
Koolhydraatarm? Gebruik dan:
- 400 gram courgetti ipv pasta