Maak het beslag voor de pannenkoekjes door de bloem en het bakpoeder in een kom te mengen met de miso bouillon, koud water en de eieren. Voeg ook wat zout toe. Mix het met een garde tot een glad beslag.
Snijd de bosui in ringetjes en houd het groene gedeelte apart. De witte ringetjes roer je met de spitskool door het beslag heen.
Zet een steelpannetje op het vuur en maak hierin de saus. Dit doe je door de ketjap, ketchup, bruine suiker en rijstazijn zachtjes aan de kook te brengen. Als het eenmaal kookt laat je het vijf minuten op zacht vuur doorkoken. Af en toe even doorroeren, en daarna het vuur uitzetten.
Snijd de paddenstoelen in reepjes en roerbak deze in vijf minuten gaar. Voeg dan een eetlepel van de saus toe.
Nu is het tijd om de pannenkoeken te gaan bakken! Verhit wat van de olie in een koekenpan en voeg hier 1/4 van het beslag aan toe. Druk het wat platter in de pan met een spatel. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in een minuut of 10 gaar, keer halverwege om. Je kunt de pannenkoeken warm houden tussen twee borden.
Als alles klaar is leg je een pannenkoek op een bord en schep je er wat van de vulling op. Strooi er wat van de groene bosuitjes die je apart hebt gezet overheen, besprenkel met de saus en mayonaise.
Een feestje op je bord! Eet smakelijk!