Bananenbrood met mango en pure chocolade

1.7K
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestektussendoortje •circa 10 plakjes •   60 minuten •  healthy

– 3 rijpe bananen
– 150 gr havermout of meel
– 3 middelgrote eieren
– 1,5 tl bakpoeder
– handje noten naar keuze
– halve mango in kleine stukjes
– pure chocolade in kleine stukjes
– 2 el honing
– snufje zout
– koekkruiden
– optioneel: eetlepel pindakaas
—————————————–
– keukenmachine
– bakblik
– bakpapier

TIP! Je kunt het brood ongeveer 5 dagen buiten de koelkast bewaren in  aluminiumfolie.

Je kunt het ook in plakjes in  de vriezer bewaren. Handig om mee te nemen naar je werk of voor onderweg!

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

Snijd de mango in kleine stukjes en hak de chocolade in kleine brokjes. Laat dit even links liggen, want dit gebruiken we later.

Bekleed de cakevorm met bakpapier om te voorkomen dat het beslag aan de vorm blijft plakken.
Kijk hier hoe je dat makkelijk kunt doen.

Doe de havermout als eerste in de kom en maak het fijn tot meel.  Voeg daarna alle andere ingrediënten in een kom en mix dit tot een glad beslag. Doe nu de chocoladestukjes erbij en roer het met een spatel om.  Giet het beslag voor de helft in de cakevorm. Voeg de mango toe en giet de rest erover.

Verwarm eventueel een eetlepel pindakaas en smeer dit nog voorzichtig over het beslag in het midden.

Zet in het midden van de oven en bak nu voor 50 a 55 minuten op 170 graden.

Voila! Je healthy bananenbrood met mango en pure chocolade is klaar!

bananenbrood met mango en pure chocolade

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten