Choclate chip cookies met karamel
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl baking soda
- 170 gram roomboter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 1 groot ei
- 1 groot eigeel
- 2 tl vanille-extract
- 250 gram chocolade chips of pure chocolade
- 1 zak fudge blokjes
Recept Chocolate Chip Cookies met karamel
Als eerste verwarm je de oven op 170 graden. Bedek een ovenschaal met bakpapier of als je dat niet in huis hebt (zoals ik) wat dubbelgevouwen aluminiumfolie ingevet met wat olie en laat deze oven de randen heen hangen.
We hebben 2 kommen nodig. Een middelgrote en een grote. We gaan nu eerst het bloem, baking soda en het zout mengen in de middelgrote kom. Zet het even apart.
Vervolgens laten we de boter in een steelpannetje smelten. Als het gesmolten is laat je het een beetje afkoelen. Meng daarna in de grote kom de boter met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker. Voeg het hele ei, het eigeel, vanille extract toe en meng het met een garde tot één geheel. Roer met een spatel de droge ingrediënten(bloem, baking soda en zout) door het ei-boter en suikermengsel. Voeg halverwege de gehakte chocoladestukjes toe. Bewaar eventueel nog wat stukjes voor op het deeg.
Deel het deeg in twee gelijke stukken. Verdeel 1 deel over de bodem van de ovenschaal. Druk aan met je handen.
Smelt nu de fudge blokjes in een steelpannetje totdat het helemaal zacht is. Als het vloeibaar is schenk je de fudge over de eerste laag deeg. Laat de fudge een beetje hard worden. Als het hard is verdeel je het laatste deeg over de karamel.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat de randen goudbruin worden.
Na 25 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en voilà je zachte chewy chocolate chip cookies met een lekkere zoete karamel laag is klaar!
Wil je nog meer bakrecepten uitproberen? Maak onze heerlijke blondies of pecannoten-karameltaart met chocolade