Bokkenpootjestaart met of zonder advocaat

57.1K

Yes daar is ie dan! De verrukkelijke bokkenpootjestaart om je vingers bij af te likken! Ben je gek op bokkenpootjes? Dan is dit echt HET recept voor jou! Natuurlijk is dit helemaaaal niet gezond, maar af en toe gewoon even die quilty pleasures tot je nemen hoor. Zo kunnen we er weer even tegenaan! Deze bokkenpootjestaart is trouwens zonder advocaat, maar wil je het toch met advocaat? Dan kun je er simpelweg gewoon 5 eetlepels aan toevoegen. Oh en deze taart hoeft ook helemaal niet in de oven, ook nog een voordeel!

Bokkenpootjestaart met of zonder advocaat

Gebruik ipv bastognekoek speculaaskoekjes voor de bodem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 2 uur

Equipment

  • springvorm ongeveer 25 cm

Ingrediënten

  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 1 pak bastognekoeken
  • 500 ml slagroom
  • 100 gr roomboter
  • 3 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje kloppudding vanille Dr. Oetker
  • 200 ml melk

Optioneel

  • 5 el advocaat
Gang: Bakken
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bokkenpootjes, koek, taart

Hoe maak je de bokkenpoortjestaart?

Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. De randen hoef je niet te bekleden.

Als eerste beginnen we met de bodem. Maak de bastognekoeken met een hakmolen of deegroller fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje en als dit gesmolten is kun je de koekkruimels erbij doen. Roer dit goed totdat het een geheel is.
Vul vervolgens de bodem van de springvorm met het mengsel en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal goed gelijk verdeeld is en alles goed aangedrukt is. Zet de springvorm in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.

Voor de taart heb je 25 a 26 halve bokkenpootjes nodig, dus je halveert 13 bokkenpootjes. Snijd aan 1 kant  waar het chocolade zit het kontje eraf. Probeer steeds evenveel eraf te snijden bij alle bokkenpootjes. Als je dit niet doet steken je bokkenpootjes erg uit, want zoveel vulling heb je niet. Je zet ze rechtop in de springvorm met de mooie kant tegen de springvorm aan. Snijd de rest van de bokkenpootjes fijn of verkruimel het.

Nu gaan we de vulling maken.  Schenk de slagroom, klopfix, vanillesuiker, melk en de kloppudding in de keukenmachine en klop het totdat er een wat dikkere crème ontstaat.  Doe de helft van de verkruimelde bokkenpootjes ook bij de crème en roer dit nog even met een spatel er goed doorheen. Wil je de bokkenpootjestaart toch wel liever met advocaat? Doe dan 5 eetlepels door de crème.

Vul de springvorm met de crème en strooi de overgebleven verkruimelde bokkenpootjes over de taart heen.  Je taart is klaar! Zet ‘m nu in de koelkast om wat op te stijven. Ik heb ‘m een nacht in de koelkast gezet, maar het minimale is 2 uur.

Eet lekker, geniet van je bokkenpootjestaart! 

Ben je op zoek naar nog meer no bake taarten? Dan is het framboos kokos taartje met witte chocola en bastogne bodem ook wat voor je!

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten