Deze glutenvrije salade met gegrilde halloumi en vijgen is een tof recept om te maken op de barbecue! Het is een niet alledaagse combinatie, echt eens wat anders. Als je op zoek bent naar iets nieuws in plaats van een sateetje (waar natuurlijk niks mis mee is), dan is dit gerecht leuk om eens te maken! En ook nog eens glutenvrij.
Wij maakten dit recept op de kamado. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit wat voor barbecue je gebruikt. Het kan net zo makkelijk op een gasbarbecue gemaakt worden.
Bij dit gerecht kun je trouwens prima een IPA serveren. Dit is vaan een fruitig, bitter en als het aan ons ligt droog biertje. Past goed bij de smaken van de vijgen en halloumi, en bij de flat iron steak. Eigenlijk gewoon een top combi dus!
Glutenvrije salade met gegrilde halloumi, vijg en flat iron steak
Equipment
- BBQ of Kamado
- Vleesthermometer
Ingrediënten
- 250 gr Flat iron steak
- 1 stuk Halloumi
- 2 á 3 stuks Vijgen
- 1 zakje Verse spinazie
- 1 takje Cherrytomaten
- 1 stuk Aubergine
- 1 stuk Rode ui
- 1 handje Alfalfa
- enkele takjes Platte peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Recept glutenvrije salade met gegrilde halloumi, vijg en flat iron steak