Rasp nu ongeveer de helft van een citroen. Halveer en pers een halve citroen uit.
Roer de roomkaas met het citroensap, citroenrasp en 50 gr. kristalsuiker in een kom totdat het één geheel is geworden. Klop in een andere kom de slagroom fijn met een mixer. Voeg hier vervolgens het roomkaasmengsel aan toe.
Daarna verdeel je het mengsel over de bodem van koek. Dek het af met vershoudfolie en zet de glaasjes voor minimaal een uur in de koelkast om het te laten opstijven.
Nu de glaasjes in de koelkast staan, kunnen we de bessensaus gaan maken. Houd een handje bessen apart voor de garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met 100 ml water, maïzena en 1 el suiker aan de kook. Laat dit voor zo’n 5 min zachtjes inkoken. Roer het vervolgens goed door en plet de bessen een beetje. Laat het nu afkoelen in het pannetje.
Haal voor het opdienen de glaasjes uit de koelkast en verdeel de saus over de glaasjes. Tot slot kun je nog een paar blauwe bessen over de glaasjes verdelen.
Dit cheesecake toetje met koek en blauwe bessen is lekker fris en pas op…erg machtig ;)! Eet smakelijk!
Ben je trouwens zoek naar meer lekkere zoete toetjes?
Wat dacht je van deze kleurrijke smashed pavlova met limoncello yoghurt en rode vruchten?
Of deze frisse semifreddo met rood fruit?