Snijd de noten, gedroogde fruit, bieslook fijn en ontpit een halve granaatappel.
Lees hieronder hoe je het beste een granaatappel kunt ontpitten:
Sla met een houten lepel goed op de granaatappel. Totdat je elk stukje hebt gehad. Je zorgt er zo voor dat de pitjes al een beetje loslaten van de schil. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en snijd vervolgens voorzichtig in vieren bij de witte “vliezen” aan de binnenkant. Leg de granaatappel nu op een bord, want het gaat waarschijnlijk lekken. Trek nu de granaatappel open en als het goed is vallen er al aardig wat pitjes uit. Haal de overige pitjes met je vingers eruit. Kijk hier eventueel een video hoe je de granaatappel kunt ontpitten.
Oké, we gaan verder met de geitenkaasballetjes…
Roer de zachte geitenkaas, roomkaas, evt gedroogde abrikoos, peper en zout door elkaar zodat er één geheel ontstaat waar je balletjes van kunt draaien.
Leg de ingrediënten voor versie 1 op een bord en hussel het door elkaar. Draai een balletje geitenkaas van ongeveer 3 cm. Rol deze vervolgens over de ingrediënten heen. Zo rol je het korstje op het balletje. Blijf rollen totdat er een mooi “korstje” op zit en druk een heel klein beetje aan.
Zo maak je er 6 van versie 1 en 6 van versie 2.
Leg alle balletjes op een bord en zet het vervolgens voor een uurtje in de koelkast.
Als je alle balletjes klaar hebt, dan kun je als laatste de zoute sticks erin steken. Ziet er feestelijk uit en zo kun je de balletjes makkelijk pakken zonder dat je gelijk vieze vingers hebt. Kortom, een perfect hapje voor de feestdagen!
Geniet van dit lekkere koolhydraatarme hapje en je borrel! Proost!