Pak eerst twee ovenschalen die naast elkaar in de oven kunnen. Je krijgt uiteindelijk dus een kleine ovenschaal met de courgette wraps en een middelgrote/grote ovenschaal met de standaard tortilla wraps. Verwarm nu de oven voor op 220 graden.
Vet de ovenschalen in.
Kook de kip in een pan met water voor ongeveer 15 minuten.
Snijd plakken van de courgette. Dit kun je doen met een kaasschaaf of mandoline.
Giet 1 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika en de mais toe.
Haal na 15 minuten de kip uit de pan en dep ‘m een beetje droog. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar in kleine stukjes. Voeg de stukjes kip en tomatensaus toe aan de pan. Voeg de tacokruiden, peper en zout toe en roer even door. Proef even of je het kruidig genoeg vindt, smaken verschillen! Voeg eventueel nog wat tacokruiden toe.
Leg 3 plakken overlappend naast elkaar en schep wat vulling op de courgette. Rol op, leg in de ovenschaal en zet eventueel vast met een satéprikker. Als je er drie of vier gemaakt hebt dan schep je nog wat tomatensaus over de wraps en vervolgens strooi je nog wat geraspte kaas over de courgette wraps en strooi eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes over de wraps.
Schep ook de vulling in de tortilla wraps en doe de wraps in een ovenschaal. Strooi hier ook wat geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschalen voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Maak de courgette wraps af door er wat toefjes zure room op te scheppen. Garneer met wat blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
Wil je nog meer lekkere koolhydraatarme gerechten maken? Wat dacht je van deze ovenschotel: makkelijke zalmfilet met groenten en (zoete) aardappel uit de oven?