Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de twee ovenschalen in met olijfolie.
Klaarmaken van de krieltjes
Was de krieltjes schoon en snijd ze in grove blokken. Leg ze in de ovenschaal samen met de ui en knoflook en strooi de kruiden erover. Schep het een beetje om zodat de olie en kruiden goed verdeeld worden. Zet de krieltjes nog even apart. De schaal gaat zo tegelijk met de bloemkoolroosjes de oven in.
Klaarmaken van de bloemkool
Maak de bloemkool schoon en verwijder de groenen bladeren. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, peper en zout toe en schep de bloemkoolroosjes om zodat alles goed verdeeld wordt. Doe ze vervolgens in de ovenschaal.
Zet nu de krieltjes en de bloemkool in de oven. De krieltjes moeten zon 30 a 40 minuten in de oven en de bloemkool voor ongeveer 25 minuten. Halverwege de krieltjes en de bloemkool even omscheppen.
Klaarmaken van het gehaktmengsel
Nu de krieltjes en de bloemkool in de oven staan, kun je beginnen met het gehaktmengsel.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Na een minuutje voeg je de fijngehakte knoflook toe. Roer het eventjes om en voeg vervolgens het gehakt en de paprika toe. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Schenk nu de tomatensaus toe, verse basilicum en de Italiaanse kruiden. Zet het vuur iets lager en bak het mengsel een paar minuten totdat het goed warm is.
Haal nu de bloemkool uit de oven en schep het gehaktmengsel op de bloemkoolroosjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal nog even terug in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en bak de pijnboompitjes in een pan totdat ze bruin verkleuren.
De krieltjes en bloemkool kunnen uit de oven. Strooi de bosui en de pijnboompitjes over de bloemkoolschotel voor de garnering.
Je koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt is klaar! Lekker met de krieltjes voor de liefhebbers die geen koolhydraatarm dieet volgen ;).