Haal het rooster of bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.
Eerst gaan we de kaasbakjes maken. Maak kleine hoopjes op de bakplaat en druk een klein beetje aan. De hoopjes zijn max 10 cm doorsnede groot. Zelf heb ik er 6 gemaakt, omdat ik een muffinblik met 6 vormpjes erin heb. Vervolgens zet je het voor 7 minuten in de oven.
Nadat je de hoopjes kaas in de oven hebt gezet, prak je de avocado fijn tot een mousse en voeg er een klein scheutje limoensap aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Nu kunnen we de tomatensalsa maken. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng dit ook eventueel op smaak met peper en zout. Knip wat bieslook fijn en strooi dit over de tomatensalsa heen. Laat de tomatensalsa even staan zodat de knoflook kan intrekken.
Na 7 minuten zijn je hoopjes kaas nu plakjes geworden. We gaan nu de kaasplakjes in de muffinvormpjes doen van het blik. Dit moet je echt snel doen, want de kaas koelt snel af en dus breekt het ook snel. Pak een muffinblik en zet dit op de ovenklep. Schep de kaasplakjes er een voor een uit met een spatel en duw de kaasplakjes in de vorm. Niet te hard maar rustig in de vorm duwen. Eventueel met een lepeltje, want de kaas kan heet zijn!
Doe dit met alle hoopjes en laat het afkoelen in het blik. Je zult merken dat de kaasbakjes snel hard zijn. Haal ze er vervolgens voorzichtig uit en leg ze op een snijplank of bord.
Wil je meer hapjes maken? Herhaal dan de stappen hierboven.
Vul tenslotte de kaasbakjes met avocado, frisse tomatensalsa en strooi nog wat bieslook over het hapje heen. Serveer het meteen, anders wordt het kaasbakje vochtig van de tomaten.
Je kaashapjes met avocado en tomatensalsa zijn klaar! Eet smakelijk!
Reacties zijn niet (meer) mogelijk.