Witlofsalade met appel en gerookte kip

12K
Rauwe witlof? Ja! Het is echt hartstikke lekker en eenvoudig te bereiden. Zelf ben ik niet zo van appel in een hartig gerecht, maar in deze salade is fruit echt onmisbaar. Erg lekker en fris!
Deze makkelijke witlofsalade met appel en gerookte kip zit met 10 minuten in je lunchbakje! Een perfecte lunch voor de drukke dag.  Als je koolhydraatarm eet, dan is de appel (12g)misschien niet zon goede optie voor je, want appel bevat niet de minste koolhydraten, maar ook niet de meeste. Als je echt fruit met weinig koolhydraten wilt eten kun je de appel vervangen voor bijvoorbeeld perzik of abrikoos(9 gr).

Witlofsalade met appel en gerookte kip

Porties 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof, in reepjes
  • 150 a 200 gerookte kip, in stukjes
  • 3 augurken, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • handje walnoten

Optioneel

  • gekookt eitje
  • fijngesnipperd sjalotje

Dressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 el water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • zout en peper naar smaak
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Keuken: Nederlands
Trefwoord: appeltaart, maaltijdsalade, salade, witlof
 
Hoe maak je de witlofsalade?

Snijd een stukje van de onderkant van de stronken van de witlof af en snijd vervolgens doormidden. Haal de harde/bittere kern eruit. Leg de witlofstronken naast elkaar en snijd de witlof in halve dunne ringen.  Was de witlof in een vergiet schoon en laat even uitlekken. Vervolgens schep je het in een kom en daar doe je de gerookte kip, augurk en een handje walnoten bij. Deze kun je eventueel met je handen nog wat kleiner maken.
Wil je er ook nog een fris uitje bij? Dan voeg je die nu ook aan de salade toe.

Maak de dressing en proef als deze klaar is. Misschien wil je het toch nog wat aanpassen. Schep wat dressing over de salade en meng het geheel voorzichtig.

Je koolhydraatarme witlofsalade met appel en gerookte kip is klaar! Snel hè? Geniet ervan!
Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten