Als eerste snipper je de sjalot en pers de knoflook en fruit dit in wat olie op laag vuur in een wok of koekenpan tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg de sesamzaadjes toe en bak even mee. Wel op blijven letten, de zaadjes branden snel aan!
Voeg hierna het water, de ketjap, azijn, basterdsuiker en sambal toe en breng de saus aan de kook.
Maak in een schaaltje de allesbinder aan, door een eetlepel allesbinder voorzichtig te mengen met water. Voeg dit toe aan de ketjapsaus, zodat de saus wat meer gebonden is en niet van je lepel afdruipt. Als je een gezondere versie wilt gebruiken in plaats van allesbinder, kun je ook kiezen voor arrowroot of agar agar. Arrowroot blijft helder, en geeft dus geen kleur aan de saus af, agar agar is ook geschikt voor vegetarische maaltijden.
Voor het wokgerecht:
Snijd de kipfilet in blokjes. Haal de sperzieboontjes af en kook deze even twee minuten. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de bosui in reepjes. Maak de rijst volgens de verpakking of zoals je gewend bent.
Laat wat olie heet worden in een wok, en bak hier de kipfilet in. Voeg boontjes, paprika en bosui toe en wok dit mee. Taugé heeft niet zo lang nodig, dus dit voeg je na een paar minuten toe, samen met de ketjapsaus. Wok alles nog even goed door.
Serveer de rijst met de wokgroenten. Strooi er nog wat sesamzaadjes over. Eet lekker maar weer!
Deze ketjapsaus is ook erg lekker om te gebruiken in een gerecht met garnalen, of te serveren met noodles in plaats van rijst. Ook kun je je eigen favoriete groenten gebruiken!
Ben je gek op Aziatische gerechten en wil je recepten zonder pakjes en zakjes? Probeer dan eens onze zelfgemaakte bami of nasi. Lekker met wat cassave of zelfgemaakte pindasaus!
Hoihoi, in het recept staat niet hoeveel water je nodig hebt alleen dat je water moet toevoegen. Dus hoeveel water moet ik toevoegen?
Hai Bianca, je mag het eventueel ook weglaten. Als je het toch wilt gebruiken kun je even op het pakje kijken die je hebt. Meestal bij 1 el maizena is het 2 El water toevoegen.
Hopelijk kun je zo verder!