Verwarm de oven voor de pistoletjes.
Nu kun je zelf bepalen of je de kip wilt koken eerst of gewoon meteen in de pan wilt bakken. Het kan beide, maar bakken is natuurlijk wel wat sneller!
Als je het wilt koken: Breng water aan de kook, gooi de bouillonblokjes erin en kook de kipfilets in 15 minuten gaar op niet al te hoog vuur. Als de kip klaar is laat je het afkoelen en snijd je het fijn.
Als je het wilt bakken: Doe de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook in de pan voor een minuutje en voeg vervolgens de fijngesneden kip toe en bak de kip gaar.
De gekookte kip kun je toevoegen nadat je de ui en knoflook een minuutje in de pan hebt gebakken.
Daarna de mosterd, bruine suiker, ketjap en het pepertje/ sambal en schep alles goed door elkaar. Altijd even tussendoor proeven, misschien wil je het nog wel wat pittiger!
Zet het vuur laag en laat nog eventjes pruttelen. Ondertussen kun je de broodjes eruit halen en deze alvast opensnijden.
Doe de hete kip in de opengesneden broodjes, wat chilisaus erop en leg er eventueel wat plakjes komkommer op. En klaar is je broodje hete kip!
Je kun dit goed serveren met een frisse salade!
Je hoeft het niet te koken kan ook meteen bakken
Verzonden van mijn HTC
Ja klopt Puk 😉
Ja klopt Puk 😉