Als eerste verwarm je de oven op 220 graden. Bedek een bakplaat alvast met bakpapier.
Als tweede snijd je de kip in dunne reepjes en doe in een kom samen met de tacokruiden en 3 el olie. Laat dit even intrekken. Ondertussen kun je de paprika in dunne reepjes snijden en de ui fijn snijden. Snijd ook alvast de tomaat fijn, maar haal wel het vruchtvlees eruit anders wordt het erg nat! Zet de blokjes tomaat apart. Prak de avocado’s fijn en voeg eventueel wat peper en zout toe. Dit hebben we later nodig, dus zet ook even apart.
Bak de kip in de pan. Voeg na een minuut de paprika en ui toe. Bak alles totdat het gaar is en voeg de maïs toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg nu 2 wraps aan de boven en onderkant van de bakplaat. Zorg dat de helft over de rand hangt, want dat moet later weer over de vulling gevouwen worden. Aan de beide zijkanten ook een wrap leggen. In het midden nog 1 wrap zodat de bodem helemaal bedekt is.
Smeer de bodem van de wraps in met de helft van de geprakte avocado. Schep de vulling op de wraps, verdeel een handje van de in blokjes gesneden tomaten over de vulling en als laatste strooi je er een royale laag geraspte kaas op. Nu kun je de quesadillas dichtvouwen. Begin aan de zijkanten en daarna de boven- en onderkant. Bestrijk de quesadillas lichtjes met wat olie.
Leg de tweede bakplaat erop en zet vervolgens in de oven voor zo’n 20 minuten. Haal de bovenste bakplaat eraf en bak nog 5 minuten totdat de quesadillas goudbruin zijn.
Na 5 minuten haal je de traybake uit de oven en voilà je Mexicaanse quesadillas met kip uit de oven zijn klaar! Als laatste snijd je ze in de gewenste grootte en serveer samen met guacamole en salsa.
Wil je nog meer lekkere recepten met wraps uitproberen? Maak onze heerlijk frisse romige wrap met gerookte kip en avocado of pulled chicken wraps met zelfgemaakte bbq saus