Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg
Equipment
- 8 vormpjes van 10cm doorsnee of muffinvorm
Ingrediënten
- 4 appels Goudreinet of Elstar
- 16 plakjes roomboter bladerdeeg
- 150 gram rozijnen geweld
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram basterdsuiker
- 1 ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wel de rozijnen 10 min in een bakje met lauw water. Zo worden ze zachter en sappiger. Schil ondertussen de appels en snijd in kleine blokjes. Dep de rozijnen droog en doe ze samen met de appelstukjes in een kom. Voeg de suiker en kaneel toe aan de appels en rozijnen en schep goed om.
Haal nu de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet vervolgens de bakvormpjes in met olie, boter of bakspray. Je kunt losse vormpjes gebruiken, maar voor deze appeltaartjes kun je ook goed een muffinvorm gebruiken. Bekleed nu de vormpjes met bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg weg. Bij de losse vormpjes die ik gebruikt heb, kun je heel gemakkelijk je hand gebruiken om het deeg eraf te ‘snijden’ . Je legt je hand op de vorm en duw een beetje op de randjes. Nu kun je het deeg er gemakkelijk afhalen. Prik dan gaatjes in het deeg, ook in de zijkant van de vorm. Strooi een klein beetje custardpoeder of paneermeel over de bodem. Zo zorg je ervoor dat je bodem niet nat wordt.
Nu kun je de vormpjes vullen met het appel-/kaneelmengsel. Snijd van het overige bladerdeeg reepjes van 1 a 1,5 cm en leg dit over de appel heen. Snijd het overtollige deeg weg. Leg 4 reepjes horizontaal en 4 reepjes verticaal op de vorm.
Als laatste klop je een ei los. Bestrijk de appeltaartjes met het ei.
Zet de mini appeltaartjes in de oven en bak ze in zo’n 25 minuten gaar.
Haal als laatste de appeltaartjes uit de vorm en serveer op een mooi bordje met een lekkere verse dot slagroom!
Zoek je nog een ander lekker gerecht uit de oven? Bekijk dan eens dit heerlijke vijgentaartje met geitenkaas en honing of een appelgalette met speculaaskruimels!