Surinaamse Saoto maaltijdsoep
Ingrediënten
- 4 kippendijen (ca 400 gram)
- 1 kippen bouillonblokje voor 1,5 liter
- 3 el soja saus (zout)
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 3 cm verse gember
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 tl laos
- 4 hardgekookte eieren
Garnering
- half bakje champignons
- gebakken uitjes
- verse peterselie
- glasnoedels (te koop bij toko en supermarkt)
- rode peper
- bosui
- taugé
- peper en zout
- witte rijst (let op, dit vult wel erg)
Recept Surinaamse Saoto maaltijdsoep
Hoe maak je Saoto soep:
Allereerst breng je 1,5 liter kippenbouillon aan de kook in een ruime pan. Als de bouillon kookt voeg je de soja saus toe, sereh, verse gember, knoflook en laos.
Voeg vervolgens ook de kippendijen toe, laat 15 minuten koken en haal daarna uit de pan. Leg op een bord om even af te koelen en trek uit elkaar tot dunne sliertjes. De kip kun je weer terug in de pan doen. Eet je de soep ook met champignons? Voeg die ook toe aan de bouillon en kook 10 minuten mee.
Wil je de saoto met rijst eten? Dan kun je die nu ook klaarmaken.
Kook de eieren ondertussen hard. Pel ze vervolgens en halveer ze.
Als de soep een half uurtje heeft geprutteld haal je de sereh(citroengras) en gember eruit. Dit kun je weggooien, want dat heb je niet meer nodig.
De bouillon is na een half uur klaar. Verdeel de bouillon over 4 soepkommen. Je kunt er voor kiezen om de soepkommen al meteen te vullen en dan te serveren of je kunt de garnering in aparte schaaltjes op tafel zetten en zelf de ingrediënten laten kiezen. Staat ook erg gezellig!
Wij hebben ook nog een ander heerlijk vullend soepje, namelijk de Vietnamese Pho soep met biefstukreepjes. Een heldere en rijk gevulde soep. En binnen een handomdraai klaar! Bekijk het recept hier.