Zelfgemaakte barbecuesaus in een handomdraai klaar!

3K
Het barbecueseizoen is in volle gang. En ja… heerlijk die saus uit potjes, maar we weten allemaal dat het gewoon niet goed is. Hieronder staat het recept voor zelfgemaakte barbecuesaus! Jaja een echte klassieker. Deze barbecuesaus is vol van smaak en erg makkelijk te maken. Deze zelfgemaakte barbecuesaus is in een handomdraai klaar, ideaal!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

bestekSaus   •  10 min voorbereiding/ 30 min bereiden •  Zelfgemaakte saus

-1 ui
-2 teentjes knoflook
-2 el azijn
-100 ml water
-1 el mosterd
-2 el donkerbruine basterdsuiker
-zout & peper
-1 tl chilipoeder
-8 el ketchup
-2 el Worcestershiresaus
-1,5 tl paprikapoeder

Hoe maak je het?

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe wat olie in een steelpannetje en doe hier de ui in. Zet het vuur laag. Bak de ui totdat het glazig wordt.  Doe nu de knoflook erbij. Blijf roeren en zorg dat het niet kan aanbranden.

Doe vervolgens de azijn, water, mosterd, basterdsuiker, peper en zout toe en breng dit aan de kook. Laat het vervolgens voor 30 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg na 30 minuten de chilipoeder, ketchup, Worcestershiresaus en paprikapoeder toe. Nog even roeren totdat het warm genoeg is en je kunt de saus van het vuur halen.

Laat de saus even afkoelen. Je kunt de saus nog zeker een paar maanden gebruiken, mits deze gekoeld, donker en goed afgesloten is!

Lekker voor bij vlees of als marinae! Bijvoorbeeld bij de overheerlijke pulled pork of pulled chicken wraps.

Eet smakelijk!

Praat mee

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten