Crispy chicken zonder pakjes en zakjes

7.8K
Crispy chicken is simpel gezegd kip met een knapperig korstje. Dit is lekker om te eten in wraps, als snack of bij bijvoorbeeld ovenfrietjes van (zoete) aardappel. Ik maakte het eigenlijk nooit omdat de kip het knapperigst wordt wanneer je een zakje met mix gebruikt. Voor zover dat mogelijk is eet ik geen dingen uit ‘pakjes en zakjes’ meer, dus dat ging hem niet worden. Tijd om zelf wat te experimenteren, en dat is gelukt! Eet je helemaal geen suiker? Kies dan in dit recept voor suikervrije cornflakes. Dit kun je bijvoorbeeld kopen bij pit-pit.com, via deze link.

Crispy chicken zonder pakjes en zakjes

Bereidingstijd 45 minuten

Equipment

  • Oven

Ingrediƫnten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • t teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 a 3 handjes suikervrije cornflakes
Gang: Hoofdgerecht, Snacks
Hoe maak je Crispy chicken?

Snijd de kipfilet in stukjes. Niet te klein snijden, anders wordt de kip te droog. Strooi de kruiden en het geperste teentje knoflook over de gesneden kip. Voeg de olijfolie toe en roer alles door elkaar totdat alles goed gemixt is. Dek het af en laat het in de koelkast staan. Hiervoor geldt; hoe langer je het laat staan, hoe meer de kruiden in de kip trekken en hoe malser de kip wordt. Lees je dit recept een half uurtje voordat je het wil gaan maken, ook geen probleem.
Als de kip voor jouw idee lang genoeg in de marinade gestaan heeft, verwarm je de oven voor op 180 graden. Pak het rooster uit de oven en bedek het met bakpapier.
Crunch de cornflakes tot het kleine stukjes zijn, als het ware is dit het ‘crispy’ laagje. Dit kun je doen door het met je handen fijn te knijpen of met behulp van een vijzel.
Haal de kipfilet door de cornflakes en leg ze op het rooster. Door de olie blijft de cornflakes aan de kipfilet ‘plakken’. Het kan zijn dat je iets meer of minder cornflakes nodig hebt.

crispy chickenZet het rooster in de oven en laat het in ongeveer een half uurtje gaar worden. Draai de crispy chicken halverwege om. Bij mij werd de cornflakes namelijk iets plakkerig, na het omdraaien was dit weg. Je kan de laatste paar minuten even de grillstand aanzetten als je oven hierover beschikt voor een extra knapperig laagje op je crispy chicken. En je crispy chicken zonder pakjes en zakjes is klaar. Wat ziet het er verrukkelijk uit!
Oh ook lekker om dit in een wrap te doen, zie hier een uitgebreid  recept crispy chicken wraps met honing- mosterdsaus.

Eet lekker en geniet van deze heerlijke crispy chicken zonder pakjes en zakjes!

Praat mee

  1. Claudia zegt:

    Ga ik proberen

  2. Krista zegt:

    Leuk Claudia! Laat je ons weten wat je ervan vind? Zouden we leuk vinden!

  3. Heerlijk gesmuld! Al zal ik volgende keer de stukjes wat groter snijden, ze waren nu erg droog. Ennnn zout erbij! Maar voor de rest heerlijk!

    1. Lieke Auteur zegt:

      Leuk om te lezen dat je dit gemaakt hebt! Ik eet eigenlijk zo min mogelijk zout, vandaar dat het niet in het recept staat.. Maar goede tip voor andere lezers!

  4. Dit ziet er erg lekker uit. Lijkt precies op de kip van de bekende fastfoodketen. Alleen dan zonder de gifstoffen. Goed gedaan!

    1. BuufenBuuf zegt:

      Bedankt Jan. Het is dan ook heel lekker!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten