Quesadillas met pittige kip en avocado

43K

Mexicaans eten….i love it! Je mag mij er ’s nachts echt wakker voor maken. Wraps, avocado, pittige kip, tomaat en veeeel kaas is voor mij een perfecte combi! Quesadillas betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en komt uit de Mexicaanse keuken. Je kunt eigenlijk van alles op de wrap doen, maaar er moet wel een dot geraspte kaas op! Vergeet die healthy food heel even en geniet gewoon van deze lekkere quesadillas zonder je schuldig te voelen, want soms mag je jezelf best wel even verwennen! Ik heb deze quesadillas met een Tefal grillpan gemaakt, maar je kunt het ook makkelijk in de pan bakken

Quesadillas met pittige kip en avocado

Porties 2 personen

Equipment

  • Grillpan, bbq grill of normale pan

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 250a300 gr kipfilet
  • 2 tomaten
  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • geraspte kaas
  • bosui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode ui
  • handje bieslook
  • 1 tl chilipoeder
  • peper naar smaak
  • scheutje ketjap
  • 1 tl sambal

Tzatiki saus

  • 1 komkommer
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Optioneel

  • paar blaadjes munt
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Avocado, pittige kip, quesadilla
Hoe maak je de quesadillas?

Leg alvast 4 wraps klaar zodat je die straks kunt beleggen.
Snipper een ui, maak de knoflook fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes of reepjes. Bak vervolgens eerst de kipfilet even in de pan en voeg daarna de helft van de gesnipperde ui en knoflook toe. Voeg een scheutje ketjap toe, chilipoeder en sambal.

Halveer ondertussen de avocado en prak in een schaaltje fijn. Deze zet je even apart, want met de avocado smeer je straks de wrap in. De paprika en 1 tomaat snijd je in plakjes.  Leg ook even apart. Snijd de bosui ook klein.

Snijd de halve komkommer en de andere tomaat in blokjes en doe dit samen met de andere helft van de gesnipperde ui in een schaaltje, want dit is voor de salsa. Misschien is dit net wat teveel ui voor je. Dan doe je er gewoon wat minder in. Breng op smaak met peper en zout en een klein scheutje olijfolie.

Nu gaan we de wrap aan 1 kant beleggen. Zorg ervoor dat je de randen vrij houdt.  Je smeert de wrap voor de helft in met de fijngemaakte avocado. Vervolgens leg je de kip, paprika, tomaat, bosui op de avocado met geraspte kaas en wat peper en zout naar smaak.  Nu vouw je de wrap dubbel en zo kan die de grillpan in. Het is zo makkelijk! Je kunt de wrap ook in de pan bakken. Zet het vuur middelhoog en doe de wraps er zonder olie of boter in. Na een paar minuten draai je de wraps om en zie je al dat het een beetje bruin en krokant wordt. Zo maak je ze heel eenvoudig in je pan!

Zet alles bij elkaar op tafel. Strooi nog wat bieslook en eventueel fijngesneden bosui als garnering op het gerecht.

Eet smakelijk! 

quesadillas met pittige kip

Praat mee

  1. Gaat de kip in de wrap en dan op de grill of wordt de kip apart geserveerd? Kan het in het recept niet opmaken..

    1. BuufenBuuf Auteur zegt:

      Halloo Dees,

      ik heb het aangepast. De kip gaat inderdaad in de wrap en dan op de grill!

      groetjes,
      buuf

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Sluiten
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Sluiten